Een SSL certificaat op uw website

U ziet het op steeds meer websites, een slotje voor het adres wat vervolgens begint met https:// .
Voor de mensen die niet weten hoe dat komt, op deze website is voor de beveiliging een SSL certificaat geïnstalleerd. Wat dat betekent en wat de voordelen zijn zullen we in het kort proberen uit te leggen.

Een website waarvan het adres met https:// begint is beveiligd met een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt er voor dat gegevens die op de website worden ingevoerd beveiligd worden verstuurd.
Deze beveiliging wordt gerealiseerd door versleuteling van de gegevens. Dit maakt het voor hackers onmogelijk te achterhalen wat de inhoud is van het bericht wat wordt verstuurd.

Een SSL certificaat is van groot belang als er gevoelige of persoonlijke informatie wordt verstuurd. Daarbij denken we aan een webshop maar ook aan websites waar (persoonlijke) gegevens worden gevraagd. Sinds 1 januari 2016 is het volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) verplicht persoonsgegevens te beveiligen.  Wilt u alle details weten, lees het informatieve stuk op www.emerce.nl .

Een SSL certificaat op uw website heeft nog een ander groot voordeel. Sinds enige tijd plaatst Google websites met een SSL certificaat wat hoger in de zoekresultaten. Het behoeft geen verdere uitleg dat dit gunstig is voor de effectiviteit van uw website.le-logo-standard

Waarom hebben dan niet standaard alle website een SSL certificaat? Tot een paar maanden geleden kostte een SSL certificaat een bedrag per jaar. Dat liep uiteen van een paar tientjes tot een veelvoud daarvan. Daarbij komt dat het certificaat periodiek moest worden verlengd.

Dit is veranderd sinds de komst van SSL certificaten van Let’s Encrypt. Er zijn aan het certificaat van Let’s Encrypt geen abonnementskosten verbonden. Voor meer informatie over het Let’s Encrypt certificaat verwijzen we naar een leesbaar stukje op rtlnieuws.nl.
Er zijn wel kosten verbonden aan het installeren van het certificaat op uw website maar dat is éénmalig. Bij een ID Webcare Complete abonnement is het Let’s Encrypt SSL certificaat inbegrepen. Met recht een complete oplossing dus!

Mogelijk heeft uw website een nog hogere mate van beveiliging nodig dan met het Let’s Encrypt certificaat wordt geboden. Voor deze klanten leveren wij het EV (Extended Validation) certificaat van Comodo. U herkent het gebruik van EV aan het groene balkje met daarin de naam van de organisatie.

rabo_ev

 

Een dergelijk SSL certificaat geeft vertrouwen aan de bezoeker. Dit vertrouwen heeft wel een prijs, er zitten jaarlijkse kosten aan vast.

Wilt u ook uw website beveiligen met een SSL certificaat, vul onderstaand formulier in en we nemen op korte termijn contact met u op.