Google optimalisatie

Uw website beter vindbaar op het internet!

Zo wordt uw website vindbaar.

Daar zorgen wij persoonlijk voor!

Een website (laten) maken is een goede stap om uw bedrijf of organisatie online te presenteren. Een website zonder bezoekers heeft geen zin en daarom dienen de webpagina’s te worden geoptimaliseerd (on-page SEO) zodat deze naar zo hoog mogelijk in de Google zoekresultaten terecht komen. Daarnaast moet de website door Google belangrijk worden gevonden. Dit bereik je door op verschillende webpagina’s links te plaatsen naar uw website (off-page SEO).

Zoekwoorden onderzoek

Samen met de klant maken wij een plan om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Een eerste stap in dit proces is het bepalen van de zoekwoorden. Hierbij hoort een zoekwoordenonderzoek zodat we exact weten of het zinvol is de website op een bepaald zoekwoord te optimaliseren. Een nummer 1 positie in Google is niet zinvol als er op dat woord zelden wordt gezocht. Andersom heeft het weinig zin op een zoekwoord te optimaliseren waarbij de concurrentie erg groot is. Deze stap is daarom erg belangrijk en bepaald in grote mate de kant van slagen van het optimalisatieproject.

On-page SEO

Zodra de zoekwoorden zijn vastgesteld gaan we aan de slag met de website. We zorgen er voor dat de zoekwoorden op de juiste manier worden geplaatst. Daarbij is belangrijk dat de zoekwoorden op een aantal specifieke plaatsen op de pagina terugkomen. Daarnaast is het van belang dat de tekst goed wordt geschreven zodat Google deze positief beoordeeld. In het geval van een WordPress website kan de Yoast plug-in hierbij behulpzaam zijn. Let op, het blijft handwerk en het enkel installeren van deze plug-in zal geen verbetering van de vindbaarheid opleveren.

Off-page SEO

Een pagina wordt door Google belangrijk gevonden als er andere websites naartoe linken. Deze websites moeten wel een zekere autoriteit hebben m.b.t. het onderwerp. Als aan deze voorwaarde wordt voldaan dan geldt, hoe meer links hoe beter.
Wij zorgen voor links op websites waar Google voldoende autoriteit aan toekent zodat uw website omhoog beweegt in de zoekresultaten. Deze links plaatsen wij niet in één keer maar geleidelijk zodat er een keurig linkprofiel wordt opgebouwd.

Resultaat

Het behalen van een goed SEO resultaat is een kwestie van een lange adem. Het kan een aantal weken duren voordat er enig resultaat te zien is. Pas na een paar maanden optimaliseren kan de definitieve balans worden opgemaakt.

Google optimalisatie