Een website heeft goede afbeeldingen nodig. Webdesigners die zich professioneel met afbeeldingen voor websites bezig houden zullen meestal gebruik maken van tools als Photoshop of Illustrator. Deze programma’s zijn voor af en toe gebruik best prijzig en er zijn zeker goedkopere alternatieven.

Wij maken graag gebruik van Canva, https://www.canva.com . In deze gratis online omgeving zit eigenlijk alles wat je nodig hebt om afbeeldingen voor websites te kunnen bewerken.  En wil je meer dan kan je altijd nog upgraden naar een betaalde versie, kijk voor de verschillen hier.

Een heel eenvoudig alternatief van Nederlandse makelij is de website https://www.fotoaanpassen.nl . Hiermee kunnen de eenvoudigste bewerkingen als verkleinen/vergroten, kleurfilters toepassen en opslaan in het gewenste formaat eenvoudig worden gedaan.

Toch liever een programma op je computer installeren? Dat kan natuurlijk ook, er is van alles te vinden. Wellicht kan een goed startpunt de verzameling Computer Totaal zijn, klik hier