Er zijn veel mensen die een Gmail mailaccount hebben. Er zitten ook voordelen aan, volop de ruimte voor je e-mail en op elk apparaat makkelijk te gebruiken. Daarnaast beschikt Gmail over één van de beste spamfilters die we zijn tegengekomen en worden ook virus- en phishingmails feilloos weggefilterd. 
Nog een groot voordeel is dat je ‘normale’ mails, reclame- en socialmedia updates eenvoudig van elkaar kan scheiden.

Wat de meeste mensen niet weten is dat je ook tot maximaal 5 externe e-mail accounts in kan stellen. Het is zelfs mogelijk deze als primair mailadres in te stellen zodat je Gmail kan gebruiken als een e-mailprogramma zoals bijvoorbeeld het bekende Outlook.

Hoe dat werkt leggen we hieronder uit. We gaan er vanuit dat je al een Gmail adres hebt aangemaakt en daarin bent ingelogd. Daarnaast heb je de inloggegevens van je externe mailadres nodig.  Dat kan er uit zien zoals hieronder:

Klik in Gmail rechtsboven op het tandwieltje en kies voor Alle instellingen bekijken

Klik nu op Accounts en import en vervolgens op Een e-mailaccount toevoegen

 

Geef nu je externe e-mailadres op en klik op volgende

Klik in het volgende scherm eenvoudigweg op volgende

Vul het als hieronder in en klik op Account toevoegen. Let op, somming providers ondersteunen geen SSL (Inter Delta wel). Kies dan voor poort 110 en zet geen vinkje bij Altijd een beveiligde (SSL) etc…

We gaan er vanuit dat je ook mail wilt kunnen versturen met je externe mailadres dus selecteer in het volgende scherm Ja en klik volgende

In het volgende venster kan je aangeven welke naam je als afzender wilt gebruiken. Kies dit zorgvuldig omdat dit de naam is die bij de ontvanger in de mailbox zichtbaar zal zijn.
Beschouwen als Alias kan je aangevinkt laten staan, kies daarna Volgende stap.

Vul in het volgende scherm de inloggegevens nogmaals in, zie onderstaand voorbeeld. Laat het vinkje bij Beveiligde verbinding via TLS staan en kies Account toevoegen

Er wordt nu een verificatiemail gestuurd naar je externe mailadres. Daarin staan een link waarop je kan klikken om de instellingen te verifiëren.  Je kan ook de code die in de mail staat overnemen in het volgende scherm. (Let op! het kan even duren voordat je de verificatiemail ontvangt in je mailbox.) 
Als het een nieuw mailadres is wat door ons is aangemaakt kan je de mail lezen in de webmail. Inloggen via www.jouwdomeinnaam.nl/webmail met de door ons gestuurde inloggegevens

Je e-mail adres is nu ingesteld in het Gmail account. Het is mogelijk dit externe mailadres als standaard in te stellen zodat je bij het maken van een nieuwe mail niet steeds hoeft te kiezen. Dit hoeft natuurlijk niet, wellicht wil je het Gmail adres als primair gebruiken.

Als je de instructies juist hebt gevolgd zullen de mails voor het externe mailadres netjes bij elkaar staan onder het label aan de linkerkant.

Mocht je ondanks de instructies niet uitkomen neem dan gewoon even contact met ons op, we helpen je graag!