Op 25 mei is het zover, dan wordt de nieuwe privacywet, de AVG / GDPR van kracht. Ongetwijfeld heeft u er al verschillende keren over gelezen en mogelijk heeft u zich zelfs al voor laten lichten.
Er zitten verschillende aspecten aan deze nieuwe wet, we gaan ze niet allemaal behandelen. Wilt u alle ins en outs over de nieuwe privacywet weten, klik dan hier.
Mogelijk vraagt u zich af; “Geldt deze nieuwe wet dan ook voor onze organisatie?” Het antwoord is ja, elke organisatie hoe klein ook, dient te voldoen aan de AVG als die in welke vorm dan ook persoonsgegevens verwerkt.

Waar we het met u over willen hebben zijn de gevolgen voor uw website en andere ICT gerelateerde zaken. Ze zijn gedetailleerd op deze pagina te lezen, wij hebben de belangrijkste voor u samengevat.

Website:

  • Verplichte beveiliging van de browserverbinding middels een SSL certificaat
  • Plaatsen van een afdoende privacyverklaring
  • Als er een contactformulier op de website staat dient er in dat formulier te worden verwezen naar het gebruik van de ingevulde gegevens volgens de privacyverklaring.

Overige ICT

  • Op elk apparaat waar klanteninformatie wordt opgeslagen of geraadpleegd moet een afdoende beveiliging zijn geïnstalleerd. Zorg voor een solide product van een gerenommeerd leverancier, gebruik bij voorkeur geen gratis programma.
  • Zorg voor regelmatige backup van uw gegevens, documenten en andere belangrijke informatie. Hiermee voorkomt u in het geval van een calamiteit dataverlies.
  • Zorg voor een goed beveiligde internetverbinding met een firewall beveiliging zodat u de kans op een hack zo klein mogelijk maakt.
  • Gebruik sterke wachtwoorden en wijzig deze ook regelmatig. OVerweeg ook het gebruik van een passwordmanager als LastPass.

Het is voor elke organisatie mogelijk en verplicht aan bovenstaande richtlijnen te voldoen maar wellicht heeft u hierbij wat hulp nodig.
Bij alle bovenstaande zaken kan Inter Delta Communicatie u van dienst zijn.

Wilt u in gesprek over de gevolgen van de nieuwe privacywet, neem gerust contact met ons op.